25 km? kop der veur, hendrika!

ik heb een trainingsachterstand. deze maand overleed mijn schoonvader. hij voelde zich al bijna een jaar niet top en de laatste anderhalve maand holde zijn gezondheid achteruit. geen redden was er nog aan. de zorg voor hem in zijn laatste dagen en ook (de periode rond het voorbereiden van) zijn uitvaart waren heftig maar heel erg mooi; de familie was één. er waren honderden mensen op mijn schoonvaders begrafenis afgekomen.

maar ik liep in de tussentijd dus niet.

op zich is een pauze helemaal niet erg, sterker: je wordt er sterker van, de tour de france win je in bed zei joop zoetemelk ooit. toch, handig met de asselronde in apeldoorn van komende zondag voor de deur is deze gedwongen hardlooponderbreking niet.

hoe fijn is het dan, dat het me niks kan schelen. tijd? ranglijst? ik ben blij voor iedereen die vorig jaar de 'marathontopzoveel' van runnersworld heeft gehaald; om daarin voor te komen moeten mannen een marathon onder de 3 uur lopen en vrouwen onder de 4 uur. was ik een vrouw geweest, dan had ik mijn naam (zullen we haar voor het gemak even hendrika noemen?) nog niet teruggevonden met mijn 4:42 in enschede.

boeien.

ik heb in 2016 een marathon volbracht en dát is wat telt voor mij. ik ben langzaam, lui, eet soms junkfood, drink af en toe alcohol (maar rook niet), doe niet aan krachttraining en core stability-oefeningen. maar ik loop.

en zondag komen 25 kilometers boven op het totaal van ruim 4200 sinds ik begon te tellen in het voorjaar van 2012. mijn voorbereiding? een halve marathon op 30 december en 10 mijl met loopmaatje sandra afgelopen woensdag, op kletstempo.

dat houdt voor de asselronde in: ik zal sjokken, wandelen, zwoegen, vloeken, tieren maar vooral genieten, want de asselronde schijnt een schitterend parcours te zijn.


(wil je mij gezelschap houden? ik ben die lange slungel met buff en blauworanje schoenen. en ik heet voor één keer hendrika.)

Reacties

Populaire posts van deze blog

gelukkig nieuwjaar (of voor het goede doel maar weer?)

en opeens zit je eerste trail erop

kletsen en rennen met hedwig