van 2016 naar 2017

2016 zit er bijna op. nog 1 of 2 loopjes en we denderen met zijn allen 2017 binnen. mijn kilometerteller zal rond 1300 kilometer uitkomen.

de maand april is onmiskenbaar de meest memorabele in mijn hardlooploopbaan tot nu toe, want ik liep een marathon. de tijd van 4:42 zal velen van jullie niet bepaald doen opveren van ontzag, ik ben blij dat ik 42,195 kilometer op mijn palmares kan bijschrijven.

in mei liep ik mijn enige halve marathon van het jaar, de halve van leiden. het was een loopje op kletstempo, samen met wendy. ik heb zelden onderweg zoveel plezier gehad.

2016 was sowieso het jaar van zo nu en dan afspreken met andere en plezierige fanatiekelingen: ik liep 2 rondjes in het vondelpark met hedwig, ik deed mee aan de diepe hel holterbergloop met ferwin, ik trainde op het rozendaalse veld met corine, begeleidde klaartje in nijmegen bij haar eerste officiële 15-kilometerwedstrijd, te weten de zevenheuvelenloop en ik kwam in 's-heerenberg bij de montferlandrun annemieke en erna tegen en ook collega eric; dat laatste was niet geheel volgens plan, we zouden samen lopen, maar hij was zo slim om helemaal vooraan te gaan staan bij de start. pas na 11,5 kilometer zag ik erics rug.

ik beleefde ook mijn eerste trailwedstrijd, namelijk de rozendaalse veldloop. en ik moet de trappenloop in arnhem van runiversity niet vergeten; nooit was het 'ophalen' van een medaille zo makkelijk.

het was een mooi jaar, vrienden. ik heb ervan genoten. volgend jaar wordt een groot vraagteken. slechts de diepe hel holterbergloop in oktober (20 kilometer) en de 5e februari staan vast; dat is meteen een race van 25 kilometer, de midwintermarathon in apeldoorn.

wat wel in het vat zit, is een loop over de afsluitdijk met collega's, vrienden en bekenden. ergens in april of mei. het lijkt me leuk dit met een groep van een man of 15 te doen. heb je belangstelling, laat even wat van je horen.

tot volgend jaar!


Reacties

Populaire posts van deze blog

ik ben met pensioen

zo moet het dus niet

en opeens zit je eerste trail erop